Mazraoui voor twee duels geschorst

Noussair Mazraoui mist de komende twee competitiewedstrijden van Ajax. De club en de speler hebben het schikkingsvoorstel van drie duels waarvan één voorwaardelijk geaccepteerd.

Mazraoui mist daardoor de wedstrijden bij FC Emmen en Willem II. De verdediger, die maandag zijn handtekening zette onder een contract dat hem tot medio 2022 aan Ajax bindt, kan ook niet meespelen in het eerste duel in de Champions League thuis tegen Juventus. Ook voor die wedstrijd zit hij een schorsing uit.

In de 57ste minuut kreeg Mazraoui bij een 1-0 voorsprong voor zijn ploeg de rode kaart van scheidsrechter Björn Kuipers. Na een aanname van PSV-linksback Angeliño stuiterde de bal hoog op, met een veel te hoog en vrijwel gestrekt been maakte Mazraoui zich vervolgens schuldig aan een 'buitensporige' overtreding.

Aanvankelijk toonde Kuipers de gele kaart, maar na ingrijpen van videoscheidsrechter Pol van Boekel ging hij zelf naar de beelden kijken. Kuipers trok na het bekijken van de beelden alsnog de rode kaart. Direct na het vertrek van Mazraoui kwam PSV via Luuk de Jong op gelijke hoogte, maar Ajax trok de wedstrijd alsnog naar zich toe.