Strijd om tickets hockeyplay-offs weer open, Almere nieuwe hekkensluiter

De strijd om de play-offs in de Hoofdklasse voor de hockeyers is weer compleet open. Door het puntenverlies van HGC en Oranje-Rood zitten Den Bosch, Amsterdam en Rotterdam weer volop in de race voor een play-offticket. Almere is de nieuwe hekkensluiter en Tilburg heeft aansluiting gevonden met Klein Zwitserland dat nog wel op een veilige negende plaats staat.

Kampong - Amsterdam (1-1)
66' 1-0 Philip Meulenbroek
70' 1-1 (sc) Justin Reid-Ross
Opnieuw leek Philip Meulenbroek de matchwinnaar te worden voor Kampong. Met zijn zesde doelpunt in vijf wedstrijden zette hij de landskampioen vlak voor tijd op voorsprong. Martijn Havenga kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de winst voor Kampong veilig te stellen, maar zijn inzet werd gered door Jan de Wijkerslooth. Het was voor de doelman van Amsterdam zijn laatste actie. Hij werd gewisseld voor een extra veldspeler. Dat voordeel viel meteen weg door een gele kaart van Billy Bakker. Ondanks het ondertal kregen de Amsterdammers nog een strafcorner, die in de laatste minuut in de kruising werd gepusht door Justin Reid-Ross.

Klein Zwitserland - Rotterdam (2-5)
20' 0-1 (sc) Jeroen Hertzberger
35' 0-2 (sc) Jeroen Hertzberger
41' 1-2 (sc) Wouter Pastoor
50' 1-3 (sc) Jeroen Hertzberger
50' 2-3 Wouter Pastoor
64' 2-4 (sc) Jeroen Hertzberger
70' 2-5 Simon Egerton
Met de volle winst uit het dubbelweekend heeft Rotterdam zich toch weer in een kansrijke positie gemanoeuvreerd voor een plek in de play-offs. De 4-2 overwinning betekende de eerste uitzege in de historie van de Rotterdammers bij Klein Zwitserland. De promovendus zag Tilburg in puntenaantal gelijk komen, maar Klein Zwitserland staat op basis van meer zeges nog steeds op de veilige negende plaats.

Almere - Den Bosch (1-4)
10' 0-1 Jelle Galema
15' 1-1 Valentijn Charbon
19' 1-2 Jelle Galema
49' 1-3 (sc) Joaquin Menini
52' 1-4 (sb) Bram van Groesen
De tiende nederlaag in elf duels betekende dat Almere de rode lantaarn overnam van SCHC. SCHC en Tilburg liepen dankzij hun onderlinge puntendeling ook nog eens een punt uit op de Almeerse ploeg, die ondanks een 1-1 tussenstand met lege handen achterbleef. Dankzij de 4-1 zege is Den Bosch al zeven wedstrijden ongeslagen. De ploeg van coach Eric Verboom passeerde Amsterdam op de ranglijst en kwam in punten gelijk met nummer vier Oranje-Rood. Het gat met HGC dat derde staat is ook nog maar een punt.

HGC - Pinoké (2-2)
7' 1-0 Willem Rath
9' 1-1 Jord Beekmans
11' 1-2 Jacob Smith
65' 2-2 (sc) Ashley Jackson
Er lijkt zand in de motor van HGC te zitten. Met een punt uit twee wedstrijden sloot de spektakelploeg in de Hoofdklasse het dubbelweekend met een kater af. Ashley Jackson stelde met een rake strafcorner vijf minuten voor tijd een punt veilig voor HGC, dat wel derde blijft maar de concurrentie zag inlopen.

Bloemendaal - Oranje-Rood (5-0)
5' 1-0 Thierry Brinkman
9' 2-0 (sc) Floris Wortelboer
14' 3-0 Florian Fuchs
35' 4-0 Yannick van der Drift
67' 5-0 Roel Bovendeert
Oranje-Rood leed op ‘t Kopje in Bloemendaal alweer de vierde nederlaag sinds de winterstop en moet vrezen voor deelname aan de play-offs. Den Bosch kwam in punten gelijk en ook Amsterdam en Rotterdam knabbelden iets af van hun achterstand op de Eindhovense formatie. Koploper Bloemendaal vergrootte zijn voorsprong op achtervolger Kampong naar drie punten.

SCHC - HC Tilburg (2-2)
41' 1-0 Caspar Dobbelaar
48' 1-1 (sc) Jip Krens
61' 1-2 (sc) Gareth Furlong
69' 2-2 (sc) Thomas Vis
De degradatiekraker eindigde onbeslist. Negen minuten voor tijd leek Tilburg er met de drie punten vandoor te gaan, maar Thomas Vis voorkwam in de slotminuut een nederlaag voor SCHC. Dankzij de puntendeling verliet de Bilthovense formatie de laatste plaats in de Hoofdklasse. En Tilburg vond aansluiting met de veilige negende plaats.