Baldassarri wint opnieuw in Moto2, punten voor Bendsneyder

Moto2-coureur Lorenzo Baldassarri heeft op het circuit van het Argentijnse Termas de Rio Hondo zijn tweede zege van het seizoen gewonnen. Na de openingsrace in Qatar won de Italiaan zondag ook de Argentijnse Grand Prix.

Het noodlot sloeg nog voor de start toe voor Xavi Vierge. De Spanjaard had de poleposition in handen, maar zijn machine hield het in de opwarmronde voor gezien en zijn race was al klaar voor het goed en wel begonnen was. De nieuwe 'polesitter', Marcel Schrötter, pakte zijn kans en nam de leiding, voor Alex Marquez, Thomas Lüthi, Remy Gardner en Lorenzo Baldassarri. Na een handvol ronden hadden Schrötter en Gardner een klein gaatje op Marquez en Baldassarri, daarachter waren de gaten wat groter.

Voor Lüthi was het vrij snel klaar: hij tikte de achterkant van Brad Binder aan en schoof hard onderuit, waarna even verderop ook erkend brokkenpiloot Sam Lowes er weer even bij ging liggen. Tussen de vier koplopers ontstond een mooie strijd, maar Schrötter, Gardner, Marquez en Baldassarri zagen Binder en Iker Lecuona wel langszaam dichterbij komen. Zeven ronden voor het einde sloot Binder aan, terwijl Gardner de sterkste van het stel leek te zijn.

Vier ronden voor het einde ging Garnder even helemaal wijd, waardoor Baldassarri voor het eerst de leiding kon pakken en ook gelijk een gaatje kon slaan. Zijn zege kwam zo niet meer in gevaar en de Italiaanse kampioenschapsleider won net als in Qatar, dit keer voor Gardner, Marquez, Lecuona, Binder en Schrötter. Bo Bendsneyder reed een aardige race en kwam uiteindelijk als veertiende over de streep, waarmee zijn eerste punten van het jaar een feit zijn.