Ghiotto pakt indrukwekkende F2-zege Bahrein, De Vries 7e

Luca Ghiotto heeft op het circuit van Bahrein de eerste sprintrace van het jaar in de Formule 2 gewonnen. De Italiaan kwam op het ruwe asfalt in de woestijn naar binnen voor een bandenwissel en dat bleek een prima keuze.

Mick Schumacher vertrok vanaf poleposition en hield de leiding aanvankelijk vast, maar daarachter was het flink duwen en trekken. Jack Aitken, Louis Deletraz en Nyck de Vries raakten met elkaar in de clinch, waardoor de drie heren flink wat posities inleverden. DAMS-coureurs Sergio Sette Camara en Nicholas Latifi kwamen zo naar voren en verschalkten niet veel later Schumacher, Ghiotto deed hetzelfde en nam zelfs al snel de leiding over.

Halverwege besloot Ghiotto zijn mediumbanden in te wisselen voor softs, wat De Vries ook deed. Dat kostte uiteraard flink wat posities, maar in de tweede helft van de race was vooral Ghiotto bloedsnel. De DAMS-coureurs reden op één en twee, maar bleven wel rijden op de mediums en met rasse schreden vocht Ghiotto zich door het hele veld. In de slotfase kwam hij aansluiten bij het leidende duo en zonder grote moeite kon hij de leiding weer terugpakken.

Ghiotto reed vervolgens soepel naar de overwinning, Sette Camara en Latifi hielden hun podiumplek vast. De Vries reed na zijn pitstop nog wel wat naar voren, maar strandde uiteindelijk achter Schumacher op de zevende plek. Er waren nog wel wat extra punten voor De Vries: twee stuks, want hij reed de snelste ronde.