MLB: Eerste homerun voor Harper; Yelich zorgt voor record bij Brewers

Bryce Harper heeft zijn eerste homerun van het seizoen geslagen. De nieuwe outfielder van de Phillies sloeg in zijn tweede wedstrijd zijn bal over de hekken en zorgde er mede voor dat Philadelphia Phillies met 8-6 wonnen van Atalanta Braves.

In dezelfde wedstrijd sloeg ook J.T. Realmuto zijn eerste homerun voor de Phillies. De 28-jarige catcher die via een trade overkwam van de Miami Marlins sloeg ook zijn eerste homerun van het seizoen. Mede door zijn drie binnengeslagen punten pakte de Phillies de tweede overwinning van het seizoen.

Eerste homerun Bryce Harper voor Phillies (Bron: YouTube.com)

Bij de wedstrijd tussen Milwaukee Brewers en de St. Louis Cardinals was het Christian Yelich die opnieuw een homerun sloeg. Daarmee heeft de MVP van vorig seizoen in de NL nu in zijn eerste drie wedstrijden van het seizoen een homerun geslagen. Goed voor een record voor de Brewers. Mocht Yelich ook een homerun slaan in de volgende wedstrijd dan evenaart hij het record in de MLB. Alleen Trevor Story voor de Rockies in 2016, Chris Davis voor de Orioles in 2013, Nelson Cruz voor de Rangers in 2011, Mark McGwire voor de Cardinals in 1998 en Willie Mays voor de Giants in 1971 slaagde daarin.

In de dezelfde wedstrijd zorgde Josh Hader voor een perfecte inning. De closer van de Brewers gooide in de negende inning drie strikeouts en had daar maar negen ballen voor nodig.

Hader gooit perfecte inning (Bron: Youtube.com)

Blik op de Nederlanders
Vannacht kwamen verschillende Nederlanders in actie, maar veel succes hadden ze niet. Bogaerts kwam vijf keer aan slag, maar wist geen enkele keer de honken te bereiken. Driemaal kreeg de korte stop van Boston Red Sox drieslag. Ze verloren de wedstrijd uiteindelijk met 6-5 van de Seattle Mariners.

Ozzie Alblies zorgde voor een honkslag in zijn wedstrijd tegen Philadelphia Phillies, maar voor echte dreiging kon de tweede honkman niet zorgen. Ook Jonathan Schoop verloor zijn wedstrijd met de Minnesota Twins. Zijn ploeg ging met 2-1 onderuit tegen de Cleveland Indians. Schoop moet zijn eerste honkslag van het seizoen nog maken.

Andrelton Simmons had wat meer succes in zijn slagbeurten. Net zoals Alblies wist hij een honkslag te slaan, maar hij zorgde daarmee wel voor dat Zack Cozart kon scoren. Toch zag hij zijn ploeg verliezen met 4-2 van de Oakland Athletics. De ploeg van Jurickson Profar, die in zijn vier slagbeurten niet op de honken kwam.

Uitslagen zaterdag MLB:
Washington Nationals - New York Mets 8-11
New York Yankees - Baltimore Orioles 3-5
Minnesota Twins - Cleveland Indians 1-2
Kansas City Royals - Chicago White Sox 8-6
Toronto Blue Jays - Detroit Tigers 3-0
Philadelphia Phillies - Atlanta Braves 8-6
Miami Marlins - Colorado Rockies 7-3
Tampa Bay Rays - Houston Astros 3-1
Milwaukee Brewers - St.Louis Cardinals 4-2
Texas Rangers - Chicago Cubs 8-6
San Diego Padres - San Francisco Giants 2-3
Oakland Athletics - Los Angeles Angels 4-2
Seattle Mariners - Boston Red Sox 6-5
Los Angeles Dodgers - Arizona Diamondbacks 18-5