FOK! Wat een weer: een stuk koeler

Bonjour!  

Dat waren twee dagen om in te lijsten en waar we de komende tijd niet meer op hoeven te rekenen. De eerste dagen is het zo slecht nog niet, maar vanaf dinsdag volgt er een wisselvallige episode. Het meest opvallend is de temperatuur. Die doet een hele stap terug. Was het vrijdag en vandaag nog zo tussen de 15 en 20 graden, de komende dagen halen we zeker in het noorden misschien niet eens de 10 graden meer.

De afgelopen nacht sliepen we een uurtje korter. Tegelijkertijd kwam er ook een zwak koufront op bezoek. Daar kan heel lokaal een klein buitje uit gevallen zijn, maar dat zal niet veel voorgesteld hebben.

Vandaag beginnen we in het zuiden nog met veel bewolking, maar de opklaringen boven het noorden breiden zich verder over het land uit. In de middag is het dan in een groot deel van het land vrij zonnig, maar uiteindelijk klaart het ook in het zuiden op. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind die zoekt een heel andere richting op, namelijk het noorden- tot noordoosten. Daarmee wordt dus die beduidend frissere lucht aangevoerd. Het wordt hooguit 9 graden op Terschelling tot nog 12 in Maastricht. Niet echt terrasweer meer dus.

Ook morgen is er nog ruimte voor de zon, terwijl het dinsdag tijdelijk zachter is. Maar daarna wordt het echt een stuk minder.

Fijn weekend.  

Millau (Foto: Kroezel)
Kroezel heeft Spanje weer verlaten en kwam op de terugreis over deze wereldberoemde brug in Frankrijk. (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.