Foutje: man ten onrechte besneden in Engels ziekenhuis

Knap lullig nieuws uit een ziekenhuis in het Engelse Leicester. Daar blijkt dat een man per ongeluk besneden is. Hij had een cystoscopie moeten krijgen, waarbij men met een dunne camera via de plasbuis in de blaas kijkt, ook niet prettig, maar dat liep even anders. Foutje, moet kunnen.

Een onderzoeksgroep maakte een rapport met zogenaamde 'nooit-incidenten', zo genoemd omdat ze grotendeels te voorkomen zijn en nooit mogen gebeuren. Hoe men er precies bij is gekomen om een stukje van meneer z'n jongeheer te halen werd niet in het rapport gezet, wel is duidelijk dat hij toestemming had gegeven voor de cystoscopie en dat 'niet leren van een eerder incident' een factor was. Mocht je dus ooit voor een gebroken teen of iets naar een arts in Leicester gaan, geef dan even duidelijk aan dat je géén besnijdenis wilt.

Overigens werden er in totaal acht 'nooit-incidenten' gemeld. Zo werd een wattenstaafje achtergelaten in de neusholtes van een kind, kreeg een persoon een operatie die bedoeld was voor iemand met dezelfde naam en kreeg iemand aan de verkeerde kant een heupprothese.