Apple onthult Apple TV+ en Apple TV Channels

Apple heeft vandaag Apple TV+ aangekondigd, een nieuwe app die exclusieve, speciaal voor Apple ontwikkelde series, documentaires en films laat zien van de bekende tv- en filmmakers ter wereld. De app is vanaf dit najaar beschikbaar.

Apple TV+, de betaalde videostreamingdienst van Apple, laat de nieuwste producties zien van Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Octavia Spencer, J.J. Abrams, Jason Momoa, M. Night Shyamalan, Jon M. Chu en vele anderen. De service is volledig on demand en zonder reclame.

"Voor Apple TV+ hebben we tot onze grote vreugde de crème de la crème van de tv- en filmwereld weten te strikken", zegt Eddy Cue, Senior Vice President, Internet Software and Services bij Apple. "We geven kijkers nu alvast een voorproefje en kunnen bijna niet wachten tot Apple TV+ dit najaar van start gaat. Tv- en filmliefhebbers kunnen films en series van topkwaliteit tegemoetzien."

Apple heeft daarnaast de gloednieuwe Apple TV-app en Apple TV Channels aangekondigd, die vanaf mei 2019 beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen zich abonneren op nieuwe Apple TV Channels en betalen alleen voor kanalen die ze willen zien, zoals HBO, SHOWTIME en Starz – allemaal on demand, zowel online als offline beschikbaar en met ongelooflijke beeld- en geluidskwaliteit. Daarnaast kunnen ze in de nieuwe, geheel gepersonaliseerde Apple TV-app sportuitzendingen, nieuwsprogramma’s en andere content bekijken van kabel- en satellietzenders, en kunnen ze ook iTunes-films en -series kopen of huren.

Met ingang van mei kunnen klanten zich abonneren op de zenders van hun voorkeur, en die vervolgens in de Apple TV-app bekijken, zonder dat ze andere apps, accounts of wachtwoorden nodig hebben. In de app zijn veelbekeken diensten te zien zoals HBO, Starz, SHOWTIME, CBS All Access, Smithsonian Channel, EPIX, Tastemade en Noggin, en ook nieuwe diensten zoals MTV Hits. Het aanbod wordt wereldwijd bovendien nog verder uitgebreid.

Het aanbod in de nieuwe Apple TV-app is volledig gepersonaliseerd en zorgvuldig afgestemd op de content die gebruikers graag kijken in de apps en diensten die ze al gebruiken. De app doet aanbevelingen op maat voor tv-series en films van meer dan 150 streamingdiensten zoals Amazon Prime en Hulu, en van betaalzenders zoals Canal+, Charter Spectrum, DIRECTV NOW en PlayStation Vue. Optimum en Suddenlink van Altice worden later dit jaar toegevoegd.

Ook de honderdduizenden films en tv-series die je momenteel in de iTunes Store kunt huren of kopen, verhuizen naar de Apple TV-app. Later dit najaar volgt meer informatie over de prijs en beschikbaarheid van de betaalde videostreamingdienst Apple TV+. Zowel het Apple TV+-abonnement als de abonnementen op Apple TV Channels kunnen worden gedeeld met het hele gezin.