AFA Nederland weigert afstand te nemen van bedreiging Baudet

AFA Nederland weigert om afstand te nemen van de bedreigingen tegen Thierry Baudet die een demonstrante uitte tijdens de antiracismedemonstratie in Amsterdam afgelopen zaterdag. Dat zegt een woordvoerder van de antifascistische beweging tegen het AD. 

Lees ook: Tegen racisme, voor moord op Baudet

De woordvoerder vertelt: "Een reactie op één demonstrant vinden wij ongepast zolang invloedrijke politici als Baudet en Wilders hele bevolkingsgroepen demoniseren. Met het verklaren dat je liever een witte samenleving wil, of dat je migranten als uitzuigers ziet, of -zoals Wilders- dat je wilt regelen dat er minder Marokkanen komen, demoniseer je een hele bevolkingsgroep. Je laat duidelijk zien dat je deze mensen minder vindt en dat ze weg zouden moeten."

Lees ook: Rutte noemt doodsbedreigingen Baudet 'totaal onacceptabel'

De woordvoerder van AFA is zelfs van mening dat het taalgebruik van politici zoals Baudet en Wilders aanslagen rechtvaardigen: "Kijk naar Christchurch, kijk naar Utoya, de daders verwezen naar dergelijke politici. Als we het weer over demonisering gaan hebben prima, maar wij vinden dat er aandacht moet zijn voor het grotere plaatje. Dehumanisering van bevolkingsgroepen door een politicus als Baudet."