Busterrorist steekt bus met kinderen in brand

Een buschauffeur heeft in Italië in de buurt van Milaan een bus met 51 middelbare scholieren gegijzeld. Daarbij dwong hij een docent de leerlingen vast te binden om vervolgens met een blik benzine de bus in brand te steken. Hij zou daarbij plannen hebben gehad om met de bus naar het vliegveld van Milaan te rijden.

Dat er wonder boven wonder geen slachtoffers zijn gevallen is te danken aan een van de leerlingen die met een mobiele telefoon de politie tijdig kon waarschuwen. De agenten hebben de bus na een achtervolging tot stoppen kunnen dwingen. Op dat moment ontstak de buschauffeur de benzine en kon de politie de inzittenden redden door de achterruit in te slaan.

De leerlingen konden zo snel ontsnappen omdat de docent die gedwongen werd ze vast te binden ze namelijk maar losjes vastgemaakt had waardoor ze snel konden loskomen. 14 personen zijn naar het ziekenhuis gebracht met ademhalingsproblemen door ingeademde rook maar niemand is in levensgevaar. De bus is volledig uitgebrand.

Tegen de politie heeft de dader, een 47-jarige Italiaan van Senegalese afkomst verklaard dat hij een bloedbad had willen aanrichten uit protest tegen de vele vluchtelingen die op gammele bootjes op de Middellandse Zee verdrinken.