Honkballer Trout tekent 12-jarig contract ter waarde van 378 miljoen euro

Honkballer Mike Trout gaat binnenkort een zijn contract verlengen bij Los Angeles Angels of Anaheim. De 27-jarige outfielder tekent een contract voor twaalf jaar en gaat maar liefst 378 miljoen euro verdienen. Goed voor 31,7 miljoen euro per jaar.

430 miljoen dollar, zo’n 378 miljoen euro. Dat zal de 27-jarige Trout binnenkort gaan verdienen bij de Los Angeles Angels, een team uit de Amerikaanse honkbalcompetitie MLB. Trout werd in het verleden twee keer verkozen tot Most Valuable Player en wordt gezien als beste speler in de MLB. Zijn oude contract liep af in 2020.

Door het nieuwe contract zal Trout de beste betaalde sporter worden. Dat oude record stond sinds afgelopen maand op een andere honkballer Bryce Harper. Harper, ook oufielder, tekende afgelopen maand een contract voor dertien jaar bij de Philadelphia Phillies. Dat contract had een waarde van 290 miljoen euro.

Trout speelt al sinds 2009 bij de Angels. In 1065 wedstrijden sloeg de 27-jarige Amerikaanse outfielder 240 homeruns. Ondanks dat de Angels de grote ster in huis heeft wist de ploeg in de laatste acht jaar, maar één keer de play-offs te bereiken.