Telegraaf schuift advertentie FvD één dag op

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet is woest op de Telegraaf. Reeds op 1 maart had de partij advertentieruimte ingekocht bij de krant, en deze ook volledig betaald.

De advertentie zou vandaag geplaatst moeten worden, maar de hoofdredactie van de Telegraaf weigerde op het laatste moment om de advertentie in de krant te plaatsen, zo meldt Baudet op zijn Twitter. 

De partij stelt op de website dat de krant contractbreuk pleegt en bereidt zich dan ook voor op juridische stappen tegen de Telegraaf Media Groep. Thierry Baudet roept op om 'de advertentie die u niet mocht zien' te delen en vooral ook om morgen te gaan stemmen. 

Update 12:00 uur
Zoals in de comments al gesuggereerd werd, heeft het opschorten van de advertentie te maken met de aanslag die gisteren in Utrecht plaatsvond. Dit blijkt uit de reactie van de Telegraaf: "Politieke partijen zoeken in verkiezingstijd graag podia om de burger te bereiken. Zo ook via De Telegraaf. Er kunnen omstandigheden zijn die het verkondigen van politieke boodschappen minder gepast maken. De dodelijke schietpartij is zo’n omstandigheid”, aldus de hoofdredactie. Daarom heeft De Telegraaf besloten een geplande advertentie van Forum voor Democratie een dag door te schuiven.

Telegraaf weigert advertentie FvD  (Foto: Forum voor Democratie )
Telegraaf weigert advertentie FvD (Foto: Forum voor Democratie )