Verstappen blij na GP: "Goede start van het seizoen"

Max Verstappen is zeer tevreden met zijn derde plaats bij de Grand Prix van Australië. De Nederlander die vanaf de vierde startplek vertrok passeerde halverwege de wedstrijd Sebastian Vettel en met een goede race stelde hij zijn eerste podiumplek van het seizoen veilig.

"Ik moest Vettel inhalen om op het podium te eindigen, wat hier niet makkelijk is. Ik was blij om die inhaalactie te kunnen maken en ook druk uit te kunnen oefenen op Hamilton voor de tweede plaats. Daar ben ik erg tevreden mee", zo blikte de Red Bull-coureur terug op Verstappen.nl.

"De auto voelde redelijk goed aan, vooral op de gele, medium banden. Op de zachte, rode band kon je heel moeilijk volgen. Zodra je dicht bij iemand kwam, werden ze veel te warm. Daarom moest ik afstand houden. Zodra ik op de medium banden reed, voelde de auto erg goed. Ik had een goede balans en reed rustig naar Sebastian toe, zonder de banden te slopen. Toen ik de kans kreeg om hem in te halen, ging ik ervoor en dat pakte goed uit", aldus Verstappen.

Aan het einde van de wedstrijd schoot de Nederlander nog even van de baan, maar dat bleef gelukkig zonder gevolgen. "Het was ongelukkig. Ik was wat dingen op het stuur aan het veranderen en toen remde ik te laat en blokkeerde ik. Uiteindelijk had ik Hamilton toch niet voorbij gekund. Hij had meer snelheid dan Sebastian. We waren wel iets sneller, maar je kan gewoon niet inhalen."

Verstappen was na de race wederom lovend over zijn team en de samenwerking met Honda. "Om het seizoen op het podium te beginnen en de Mercedes voor mij uit te kunnen dagen is een erg goede start voor ons. Bedankt aan het team, na de lastige vrijdag die we hadden. Ook grote dank aan Honda. De samenwerking is sinds het begin al geweldig geweest, daar geniet ik van. Het is hun eerste podium sinds 2008 en de eerste in het V6-tijdperk, dus ik ben heel blij voor hun."

Verstappen blij na GP: "Goede start van het seizoen" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen blij na GP: "Goede start van het seizoen" (Pro Shots / Action Images)