NHL: Gaudreau schittert bij doelpuntenfestijn in Calgary

De ijshockeyers van de Calgary Flames hebben in de eigen Scotiabank Saddledome behoorlijk uitgehaald. De New Jersey Devils kwamen op bezoek en deden het aanvankelijk goed, maar werden plots overrompeld: 9-4.

Johnny Gaudreau opende de score namens de Flames na vijf minuten, maar in de laatste vier minuten van de eerste periode draaiden de Devils het om dankzij Blake Coleman en Kyle Palmieri. Kenny Agostino zorgde vroeg in de tweede periode zelfs voor 1-3, maar Sam Bennett en Elias Lindholm trokken de stand binnen tien minuten gelijk.

Nog in dezelfde periode leverde een shorthanded goal van Travis Zajac de Devils weer een voorsprong op (3-4), maar in de derde periode sloegen de Flames hard toe. Binnen 2:37 minuten scoorden Derek Ryan, Gaudreau en nog eens Ryan, 6-4. Gaudreau completeerde vervolgens zijn hattrick, waarna Sean Monahan en Matthew Tkachuk de eindstand met goals binnen zestien seconden van elkaar op 9-4 bepaalden.

Voor Gaudreau was het een bijzondere avond: hij scoorde drie keer én gaf drie assists, waarmee hij de eerste speler in meer dan vijf jaar tijd werd die zes punten in een wedstrijd scoorde.