'Nieuwe Revu verspreidt fakenews'

Vanaf vandaag ligt de Nieuwe Revu in de winkel. Daarin staat een groot artikel over het boek rondom de zaak Ronald V. Diverse andere media hebben hier ook aandacht aan geschonken. In het verhaal van de Nieuwe Revu staan enkele cruciale fouten. Op de voorpagina wordt vermeld dat Ronald V. de bijrijder van een vluchtende crimineel doodschoot. Dit is niet het geval, de bijrijder is gewond geraakt na het schot maar niet overleden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

'Nieuwe Revu verspreidt fakenews' (Foto: FOK!)
'Nieuwe Revu verspreidt fakenews' (Foto: FOK!)

Bij het verhaal, dat letterlijk de pagina’s uit het boek zijn en daarom juist is beschreven, staan verschillende foto’s afgedrukt. Twee foto’s tonen een personenauto en een lichaam dat onder een blauw laken ligt. Deze foto’s zijn gemaakt na een dodelijke schietpartij bij de coffeeshop in Heerlen in 2012, en niet bij het incident waarbij Ronald V. heeft geschoten. Het betreffen dus foto’s van een andere zaak, waarbij wel een persoon is overleden.

De politie betreurt dat deze berichtgeving onjuist in het magazine is gekomen, en heeft via de hoofdredactie verzocht een rectificatie uit te brengen. Dit doen ze in de volgende editie van de Nieuwe Revu. Omdat het artikel al gedrukt is en in de winkel ligt, is dit in de huidige uitgave niet meer aan te passen.

'Nieuwe Revu verspreidt fakenews' (Foto: FOK!)
'Nieuwe Revu verspreidt fakenews' (Foto: FOK!)