Messentrekker Etten-Leur overleden

Even voor 08.00 uur op dinsdagmorgen werd bij de politiemeldkamer melding gemaakt dat een (mogelijk) verwarde man met een hakmes rondliep in de buurt van de Geerkade in Etten-Leur. Deze man zou mensen op een agressieve manier benaderd hebben en het verzoek was of de politie een kijkje kon nemen.

Agenten zijn hierop ter plaatse gegaan en zagen de man, die aan de beschrijving van de eerdere melding voldeed, lopen op de Muldersweg in Etten-Leur. De man had inderdaad een soort hakmes bij zich. Hiermee kwam hij op een agressieve manier op de agenten af. Die gaven hem een aantal malen het bevel het mes weg te doen. Hier reageerde de man niet op. De man bleef op hen af komen en de agenten zagen zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Ook hier reageerde de man niet op. Hierna is gericht op de man geschoten door de agenten. De man werd in zijn romp geraakt.

Meteen hierna zijn een ambulance en een traumahelikopter ter plaatse gekomen. De man, wiens identiteit nog altijd niet bekend is bij de politie, is met de ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Hij was aanspreekbaar.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van het gebeuren. Mensen die de (mogelijk verwarde) man eerder hebben zien lopen, of die door hem benaderd zijn, worden verzocht zich te melden. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006).

Omdat er geschoten is door de agenten is de rijksrecherche in kennis gesteld van het incident. Zij gaan onderzoek doen of de politie gerechtigd was het vuurwapen te gebruiken. Ook wordt het incident zelf onderzocht door rechercheurs.

Update 14:25 uur
De politie meldt op Twitter dat de man is overleden.