Ex-CEO Greenpeace: 'Klimaatdebat grootste hoax sinds Galileo'

Voormalig president van Greenpeace, Patrick Moore, heeft een aantal pittige uitspraken gedaan over de huidige politieke agenda rond klimaatverandering. Moore stelt dat klimaatverandering een 'complete hoax en oplichterij' is. Het zou de wetenschap middels 'bijgeloof en giftige combinatie van religie en politieke ideologie' hebben overgenomen.

Geen blad voor de mond
Moore nam geen blad voor de mond in gesprek met Breitbart News Tonight. De uitlatingen van voormalig CEO van Greenpeace Canada liggen op dezelfde lijn als die van John Coleman, oprichter van The Late Weather Channel, die de opwarming van de aarde eerder al 'de grootste oplichterij in de geschiedenis' noemde.

Gekleurde dialoog
Moore vertelde Breitbart dat het inspelen op angst en schuld momenteel de dialoog rond klimaatverandering inkleurt en vertekent. Over deze vertekening zegt de voormalig Greenpeace-CEO:

"Angst is door de hele geschiedenis heen gebruikt om de controle te krijgen over de hoofden en portefeuilles van mensen en al het andere, en de klimaatcatastrofe is strikt een angstcampagne (...) Je bent bang dat je je kinderen vermoordt omdat je hen rondrijdt in je SUV en je zo koolstofdioxide uitstoot in de atmosfeer. Je voelt je schuldig omdat je daaraan deelneemt. Er is geen sterkere motivatie dan die twee."

Galileo achterna
Daar liet Moore het niet bij. Moore waarschuwde namelijk eveneens dat door de mens veroorzaakte klimaatverandering, dat wetenschappelijk bekend staat als 'antropogene opwarming van de aarde', de moderne redenering zelf bedreigt - net als de vervolging van Galileo.

"De gruwel die zich vandaag in het klimaatprobleem voordoet, is de grootste bedreiging voor de Verlichting sinds Galileo", zei Moore daarover. "Er komt niets anders in de buurt."

Wetenschap niet objectief
Over een van de drijvende krachten achter de scheefgroei in de discussie is Moore duidelijk: "Je hebt de groene beweging die angstige verhalen creëert. Dan is daar de media als 'echokamer' en je herhaalt het keer op keer. Dan heb je de groene politici die wetenschappers met overheidsgeld kopen, om angst te produceren in de vorm van wetenschappelijk uitziende materialen."

"Tel daar kapitalistische boezemvrienden nog bij op, die van enorme subsidies profiteren. Als slotsom heb je dan natuurlijk de wetenschappers die bereidwillig zijn. Ze zijn praktisch 'hooked on' overheidsgelden."

"Dit neemt de wetenschap over met bijgeloof en een soort giftige combinatie van religie en politieke ideologie. Er is geen waarheid. Er is wel een complete hoax en oplichterij," besloot Moore.

Je vindt het volledige interview met Patrick Moore - inclusief podcast - terug in het bronartikel.