Petitie tegen 'LHBTI-gedram' in Donald Duck

Zaterdag 23 januari zond het jeugdjournaal een item uit waarin de 10-jarige Fenna vertelde dat ze graag wil dat er in de Donald Duck aandacht wordt besteed aan homoseksualiteit. De hoofdredacteur van de Donald Duck gaf in het item aan dat de tekenaars er zich nog nooit mee bezig hadden gehouden, maar zegde toe dat er aandacht voor zou komen, in de vorm van een lesbisch stelletje ergens op de achtergrond. 

Lees ook: 'Donald Duck wordt inclusief'

Dat is tegen het zere been van Michiel Hemminga, van Citizen Go, die een petitie is gestart om de 'het LHBTI-gedram in de Donald Duck' te stoppen.  Hemminga: "Het is schandalig dat de LHBT-lobby het spel op deze manier verkiest te spelen. We mogen niet toestaan dat kindertijdschriften als de Donald Duck, dat bekend staat als een zeer onschuldig tijdschrift, worden misbruikt voor dit soort propaganda."

Hij vervolgt: "Daarom zijn we deze petitie begonnen. We moeten druk uitoefenen in tegengestelde richting, door de hoofdredactrice op te roepen níet mee te gaan in het voeren van een ideologische strijd over de ruggen van onze kinderen."

Je kunt de petitie hier vinden. Het tiem van het jeugdjournaal kun je hieronder terugkijken.