Haagse PVV: 'Ajax-supporters moeten welkom zijn'

De PVV in de Haagse gemeenteraad wil dat Ajaxsupporters in de toekomst worden toegelaten bij wedstrijden van ADO Den Haag. Fractievoorzitter Sebastian Kruis pleit hier vandaag voor bij het debat over het integraal veiligheidsbeleid 2019-2022 in de commissie bestuur. Voetbalfans uit Amsterdam kwamen vorige week naar de hofstad om te protesteren, omdat ze bij ADO Den Haag al jaren niet meer welkom zijn als uitpubliek. Zij werden uiteindelijk door ADO-fans opgewacht op het Malieveld waardoor de demonstratie moest uitwijken naar het Internationaal Strafhof.

Er was een grote politiemacht op de been en er werden meerdere aanhoudingen verricht. Volgens de Haagse PVV-fractie kan de burgemeester dit soort onveilige en kostbare taferelen in de toekomst voorkomen door uitpubliek gewoon toe te staan bij de wedstrijden. Het ADO-stadion is één van de best beveiligde stadions van Nederland en bovendien is toestaan van uitpubliek goed voor de sfeer in het stadion.

Fractievoorzitter Sebastian Kruis: “Ik moet eigenlijk wel lachen om het beleid van burgemeester Krikke omtrent de Ajaxsupporters. Ze mogen niet naar een ADO-wedstrijd in het best beveiligde stadion van Nederland op een industrieterrein aan de rand van de stad, maar ze mogen wél demonstreren in het centrum van onze stad met alle onrust van dien. De burgemeester beroept zich steeds om het feit dat er geen draagvlak zou zijn onder de ADO-supporters voor het toelaten van Ajax-publiek. Nu heeft onze fractievertegenwoordiger Henk Bres het eens nagevraagd en blijkt dat dit draagvlak er zeer zeker wel is onder een groot deel de supporters. Het schijnt vooral Haagse kak op de Zuidtribune te zijn die er niet op zit te wachten. Dus wat de PVV betreft moeten we Ajaxpubliek gewoon weer verwelkomen in het ADO-stadion tijdens de wedstrijden ADO-Ajax.”