'Nemr voldoet niet aan eisen kinderpardon'

Het negenjarige jongetje Nemr dat de kinderpardondiscussie in een stroomversnelling bracht met een uiterst ongemakkelijk interview met Klaas Dijkhoff komt niet in aanmerking voor de verruimde pardonregeling. Dat meldt de NOS op basis van bronnen bij de IND.

De jongen kwam in de publiciteit na uitzending van de documentaire Terug Naar Je Eige Land, daarin interviewde hij samen met Tim Hofman VVD-fractieleider Dijkhoff. Dat interview zorgde voor veel beroering, mede daardoor laaide de kinderpardondiscussie weer op.

De in Nederland geboren Nemr blijkt nu dus niet te profiteren van de uitkomst van die discussie. Wat daar de reden van is blijft nog onduidelijk. 

In het algemeen kunnen een aantal zaken grond zijn voor afwijzing van de aanvraag. Dat is onder meer het geval als de betrokken famillie langer dan drie maanden niet onder rijkstoezicht heeft gestaan. Ook een dubieuze achtergrond van een van de gezinsleden kan reden zijn om de aanvraag af te wijzen, denk dan bijvoorbeeld aan oorlogsmisdadigers, criminelen of ordeverstoorders.