Hamilton niet overtuigd van nieuwe Pirelli-banden

Pirelli heeft diverse aanpassingen gedaan aan de Formule 1-banden. Lewis Hamilton is niet overtuigd dat de banden ook daadwerkelijk beter zijn en verwacht dat het managen van de banden moeilijker is dan voorheen.

De nieuwe banden hebben een dunner profiel en Pirelli verwacht dat de problemen met oververhitting en blaarvorming daarmee opgelost zijn. Hamilton is minder positief. “Ik heb daar eigenlijk niet heel veel positieve dingen over te zeggen”, aldus Hamilton. “Dus misschien kan ik dan maar beter niets zeggen. Zoals we dit jaar ingaan, zal het in ieder geval een uitdaging worden. Volgens mij wordt het dit jaar nog lastiger dan vorig jaar.” Met dat laatste doelt hij op het bandenmanagement.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

@roscoelovescoco inspecting the tyres. Yup he concurs they are too hard to bite🤣

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op28 Feb 2019 om 5:34 (PST)

Hamilton is ook niet blij met de nieuwe aanduiding. In plaats van verschillende kleuren hebben de banden nu typeaanduiding C1 t/m C5. C1 is de hardste band en C5 de zachtste band. Hamilton: “Dit vind ik persoonlijk nog verwarrender dan al die verschillende kleuren. Maar goed, we zullen er wel aan wennen en het zal ook wel de nieuwe norm worden.”

“Het dunnere profiel voorkomt oververhitting en blaarvorming, maar kan vooral in koude omstandigheden 'graining' veroorzaken”, aldus Mario Isola van Pirelli. “Daar hadden we vooral in de ochtenduren en namiddag mee te maken. Maar ik zal nog meer gedetailleerd met hem [Hamilton, red.] in gesprek gaan over de exacte reden waarom hij niet tevreden was.”