Rotterdamse politiechef maakt overstap naar Amsterdam

De Rotterdamse politiechef Frank Paauw vertrekt naar Amsterdam om daar politiechef te worden. Hij volgt daar Pieter-Jaap Aalbersberg op, die op 1 februari is gestart als nieuwe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Paauw begint op 1 mei in Amsterdam.

Frank Paauw over zijn overstap: “Een periode van bijna negen jaar in de eenheid Rotterdam is voorbij gevlogen. Ik heb daar een geweldige tijd gehad, en met ruim 6000 geweldige collega’s. Als je dan ook nog eens in de eenheid Amsterdam mag gaan werken dan is dat wel een hele bijzondere eer en uitdaging. Ik verlaat Rotterdam met een bloedend hart, maar ik heb ontzettend veel zin om in de eenheid Amsterdam aan de slag te gaan en met de collega’s kennis te maken.”

Hij bouwde door zijn manier van werken in Rotterdam veel credits op, vooral vanwege zijn betrokkenheid bij het personeel, van hoog tot laag. “Als een collega tijdens zijn werk op straat was belaagd of anderszins gewond was geraakt belde hij ze altijd op om ze dan een hart onder de riem te steken. Hij staat voor zijn mensen, ook als zij onder vuur kwamen te staan. Die steun sprak hij ook zowel intern als extern uit. Dat werd zeer gewaardeerd’’, aldus een naaste collega.

Korpschef Erik Akerboom feliciteert de gemeente Amsterdam en de collega’s van de eenheid met hun nieuwe politiechef: “Met Frank Paauw krijgt Amsterdam een politiechef van formaat; een stevige politieleider met oog voor zijn mensen. Paauw weet als geen ander hoe complex de veiligheidsproblematiek in de grote stad kan zijn en wat dat van de politie vraagt.”

Rotterdamse politiechef maakt overstap naar Amsterdam (Foto: Politie)
Rotterdamse politiechef maakt overstap naar Amsterdam (Foto: Politie)