6 arrestaties en voor 80 miljoen aan Crystal Meth

In verband met een lopend onderzoek vielen agenten dinsdagochtend 26 februari een bedrijfspand binnen aan de Schipluidenseweg in Wateringen. In het pand ontdekte de politie een drugslaboratorium. Bij de actie zijn zes mannen, in de leeftijd van 26 tot 53 jaar, aangehouden voor het vervaardigen en voorhanden hebben van verdovende middelen. De politie onderzoekt de grote vondst.

Een arrestatieteam drong dinsdag rond 07:30 uur het bedrijfspand binnen en hield de zes verdachten in en om het pand aan. Omdat in het pand een drugslaboratorium aangetroffen was, zetten agenten de omgeving van het pand direct af. En twee omliggende bedrijfspanden werden uit voorzorg ontruimd. Daarna deed de brandweer metingen in het pand. Aansluitend kwam de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) om het drugslaboratorium te ontmantelen. Tactisch en forensisch rechercheurs doen onderzoek in het pand.

De zes verdachten zijn meegenomen voor verhoor en zitten in beperkingen. Dit betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. In het bedrijfspand nam de politie een grote hoeveelheid drugs in beslag. Agenten troffen naar schatting vier honderd kilo Methamfetamine, ook wel Crystal Meth genoemd, met een straatwaarde van zo'n 80 miljoen euro aan. En verder vonden ze een hoeveelheid MDMA, ook wel Ecstacy (XTC) genaamd en een aantal vaten chemicaliën. Het drugslab is inmiddels ontmanteld door het LFO.

6 arrestaties en voor 80 miljoen aan Crystal Meth (Foto: Politie)
6 arrestaties en voor 80 miljoen aan Crystal Meth (Foto: Politie)