Zelfs Zwitsers uurwerk niet meer te vertrouwen

De internationale skifederatie FIS heeft de uitslag van de afdaling voor de vrouwen tijdens de World Cup alpineskiën in het Zwitserse Crans-Montana aangepast. Zaterdag waren er al twijfels over de tijden van met name twee Zwitserse dames, vooral na geklooi met de tijdswaarneming, en die bleken dan ook langzamer te zijn geweest dan gedacht.

De Italiaanse Sofia Goggia won de wedstrijd, daar was geen twijfel over. Achter haar ging de tweede plek naar de Zwitserse Joana Hählen (+0,36), terwijl landgenote Lara Gut-Behrami (+0,45) als derde eindigde. De Oostenrijkse Nicole Schmidhofer werd vierde op 0,52 seconden en haar team diende protest in tegen de tijden van Hählen en Gut-Behrami, die handgeklokt waren wegens het uitvallen van de tijdswaarneming.

Na bestudering van de data bleek dat van vier Zwitserse dames de tijden niet klopten: in plaats van 0,13 seconden er als correctie wegens de back-uptijdswaarneming bij op te tellen, werd er 0,13 seconden van de tijden van de dames afgetrokken. Een en ander is nu aangepast, Schmidhofer is opgeschoven naar de tweede plek en de Zwitserse Corinne Suter is nu de nummer drie, voor Hählen, terwijl Gut-Behrami is gezakt naar plek zes.