Picnic negeert eis FNV: 'Supermarkt-cao hoort in een museum'

Online supermarkt Picnic is niet van plan volgens de supermarkt-cao te gaan werken. Vakbond FNV had Picnic hiertoe opgeroepen. Als de boodschappendienst niet volgens die cao zou gaan werken, zou er een rechtszaak volgen.

Picnic heeft hier nu op gereageerd, schrijft Het Parool. "FNV Young & United zegt een hypermoderne cao te willen, maar de supermarkt-cao hoort in een museum. Zij zijn de vernieuwers bij de vakbond en je zou verwachten dat zij onze uitgestoken hand zou aannemen om samen aan die vernieuwing te werken", zegt mede-oprichter Michiel Mulder.

In plaats van met een cao te gaan werken, wil Picnic zelf afspraken maken met haar werknemers over arbeidsomstandigheden. De eerste gesprekken zouden al gehouden zijn met werknemers. Die zouden er graag aan meewerken.

FNV ziet Picnic als tradionele supermarkt en wil dus ook dat de dienst met een cao voor de werknemers gaat werken. Volgens de vakbond liggen de lonen bij de online supermarkt te laag en is de werkdruk hoog. Dat zou de reden zijn dat de boodschappendienst betaalbaar kan blijven en gratis kan bezorgen. Maar Picnic bespaart aan de andere kant geld op stenen winkelpanden en de vakkenvullers en kassamedewerkers die daar werken.