Ruzie over hondenuitlaatplaats eindigt op politiebureau

Een conflict over de uitlaatplaats van een hond is dinsdagavond op een camping in Rijsbergen uitgelopen op bedreiging en vernieling. Een 59-jarige man uit Bergen op Zoom werd daarvoor onder verzet als verdachte aangehouden.

Een 54-jarige vrouw deed aangifte. Ze vertelde dat ze een leegstaande kavel onderhoudt. Regelmatig ziet ze dat een vrouw haar hond daarop de behoefte laat doen. Dinsdagmiddag gebeurde dat weer waarop ze de vrouw daarover aansprak. Het conflict liep hoog op waarbij zelfs met een riem werd geslagen. Rond 20.00 uur kwam haar echtgenoot bij de caravan van aangeefster verhaal halen.

Hij had daarbij een mes in zijn handen waarmee hij gedreigd zou hebben de vrouw neer te steken. Ook zou hij het raam van de voordeur en een plantenbak vernield hebben. Hij pleegde verzet bij zijn aanhouding. Bij zijn arrestatie werden onder meer twee hondengeleiders ingezet. Aan het bureau bleek dat hij onder invloed was van alcohol, hij blies 560 ugl. Hij wordt vandaag door de recherche verhoord.