'Juve maakt van Ramsey met bizar salaris bestbetaalde Brit ooit'

Aaron Ramsey wordt bij Juventus de best betaalde Britse voetballer aller tijden. De Arsenal-speler heeft maandag een voorcontract getekend. Volgens BBC Sport gaat de middenvelder uit Wales bij de Italiaanse topclub circa 456.000 euro bruto per week verdienen. Met zijn salaris wordt hij een van de grootverdieners bij la Vecchia Signora .

De overstap van Ramsey van Arsenal naar Juventus hangt al maanden in de lucht. Hij sprak meerdere keren met the Gunners over een nieuw contract, maar beide partijen wisten nooit tot een akkoord te komen. Met een aflopend contract op zak kan Ramsey aan het einde van dit seizoen transfervrij de overstap maken naar de regerend Italiaans kampioen. Zowel Arsenal als Juventus heeft de overstap nog niet bevestigd.

Ramsey werd eerder al met succes medisch gekeurd bij Juventus en maandag heeft hij getekend bij zijn toekomstige werkgever. De 58-voudig international van Wales maakte in de zomer van 2008 voor een bedrag van ruim zes miljoen euro de overstap van Cardiff City naar Arsenal.

Onder manager Unai Emery komt Ramsey dit seizoen regelmatig in actie, maar hij kan zich geen vaste basisspeler noemen. Volgens diverse Italiaanse media zou Juventus-trainer Massimiliano Allegri hem wel zien als een basisspeler. Hij moet een middenveld gaan vormen met Miralem Pjanic en Blaise Matuidi.