22-jarige kan niet tegen verlies en haalt vuurwapen

De politie heeft zondagavond om 22:40 uur een 22-jarige man in zijn woning aangehouden omdat hij op het voetbalveldje aan de Hobodreef in Etten-Leur tijdens een ruzie een 15-jarige jongen bedreigd zou hebben met een vuurwapen. Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij met vrienden meedeed aan een voetbalwedstrijd, vijf tegen vijf, op het Cruyff court.

Na een door hem gemaakt doelpunt, ontstond er een woordenwisseling met een van de tegenstanders. Deze man kwam scheldend op de tiener af en maakte een slaande beweging die hij kon ontwijken. Hierop riep de 22-jarige dreigend “Ik ga je neerschieten”  en liep weg. Enkele minuten later stopte er een auto met drie inzittenden bij het sportveld. Daar stapte dezelfde man weer uit, liep naar de tiener toe terwijl hij een vuurwapen uit zijn rechterjaszak tevoorschijn haalde en dat al scheldend op het slachtoffer richtte. De 15-jarige jongen wachtte niet af wat de man met het vuurwapen ging doen en ging er snel vandoor. 

De politie heeft een onderzoek ingesteld en diverse getuigen gehoord. Daaruit kwam naar voren dat een 22-jarige man uit Etten-Leur als verdachte kon worden aangemerkt. Hij is met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Er is in zijn woning naar het vuurwapen gezocht, Dit is echter niet aangetroffen.