Agressieveling houdt huis in centrum Werkendam

De politie heeft zondagochtend vroeg een man aangehouden die verdacht wordt van verschillende feiten die hij gepleegd zou hebben in het uitgaanscentrum van Werkendam. Het zou gaan om meerdere mishandelingen en vernielingen.

Rond 02:00 uur werden meerdere eenheden van de districten Zeeland-West-Brabant en Rotterdam richting het centrum van Werkendam gestuurd. Er zou daar een agressieve man met een ijzeren staaf mensen belagen en spullen vernielen. Toen de dienders het centrum inreden bleek de verdachte al gevlogen. Een portier van een café gaf aan mishandeld te zijn, een vrouw die uit haar auto wilde stappen had een klap gekregen, terrasmeubilair zou door hem vernield zijn en een voorgevel van een pand zou zijn beschadigd. 

Verschillende getuigen wisten de agenten te vertellen dat het om iemand uit het dorp ging. De agenten kenden de man ook en startten een zoekactie. Nadat er meerdere adressen waren afgereden werd hij aangetroffen in een pand aan de Biesboschhaven Noord. Het pand werd omsingeld en op een gegeven moment kwam hij naar buiten. De verdachte is toen aangehouden. De recherche gaat de zaak onderzoeken en verzoekt gedupeerden en slachtoffers aangifte te doen.

Een man met een ijzeren staaf, niet de man uit het bericht (Foto ter illustratie: pxhere)
Een man met een ijzeren staaf, niet de man uit het bericht (Foto ter illustratie: pxhere)