Twente wint en ziet concurrenten verliezen

FC Twente heeft in de Keuken Kampioen Divisie een lekker avondje achter de rug. De koploper won zelf in eigen huis van Helmond Sport en zag de naaste concurrenten verliezen.

Tom Boere benutte na tien minuten al een penalty voor Twente, twintig minuten later verdubbelde Nacho Monsalve de score. Aitor Antalapiedra en Monsalve zorgden na rust nog voor 4-0, waarna Diego Snepvangers nog voor de Helmondse eretreffer tekende: 4-1.

FC Den Bosch ging op bezoek bij RKC Waalwijk, maar dat liep niet goed af. Dylan Seys zette de Waalwijkers vroeg op 1-0, waarna hij Daan Rienstra kort voor rust in staat stelde voor 2-0 te zorgen. Stefano Beltrame scoorde namens Den Bosch nog wel, maar daarmee kon de nederlaag niet voorkomen worden.

Go Ahead Eagles kreeg thuis bezoek van FC Eindhoven, wat een kwartier voor tijd bij 0-0 met een man minder verder moest: Siebe van der Heyden kreeg zijn tweede gele kaart. Het had weinig zin voor Go Ahead, want Elisha Sam schoot Eindhoven tien minuten voor tijd alsnog naar de 0-1 winst.

Twente staat na 23 speelronden op 50 punten, Den Bosch heeft er 46, Go Ahead staat op 43. Sparta volgt op met 42 punten, nadat de ploeg in Volendam niet verder kwam dan 2-2, het vierde gelijkspel op rij voor de Rotterdammers.