NHL: Penguins profiteren optimaal van falen Lightning

De ijshockeyers van de Pittsburgh Penguins hebben in de NHL een 27e zege bij kunnen schrijven. De ploeg won thuis van de Tampa Bay Lightning, die de kansen weigerden af te maken.

In de eerste periode vuurde de Lightning-aanval zestien schoten af op Matt Murray, maar de goalie hield ze allemaal tegen. De Penguins waren - zacht uitgedrukt - iets effectiever: uit in totaal vijf schoten wisten Riley Sheahan, Phil Kessel en Sidney Crosby binnen negen minuten voor 3-0 te zorgen.

Tampa Bay bleef wel proberen om iets terug te doen, maar na een goal van Kris Letang (4-0) was het gedaan met de hoop. JT Miller en Steven Stamkos scoorden wel in de laatste vijf minuten, maar dat was niet voldoende om de 4-2 nederlaag te voorkomen.

De enige andere wedstrijd op woensdag ging tussen de Dallas Stars en de Buffalo Sabres. De Stars kwamen dankzij Jamie Benn al snel op voorsprong en daar bleef het dankzij dertig door goalie Ben Bishop tegengehouden schoten bij.

Penguins - Lightning (Bron: YouTube)