Amstelveense sportschool wordt tijdelijk gesloten na explosie

Sportschool Gym3 wordt door de burgemeester van Amstelveen tijdelijk gesloten, zo meldt AT5. Vorige week vrijdag ging er een explosief af voor de deur.

De sluiting gaat morgen in en zal volgens een woordvoerder van de Amstelveense burgemeester Bas Eenhoorn tijdelijk zijn. Het explosief dat vrijdagnacht om 02.30 uur afging, zorgde voor veel schade bij de sportschool. De zwaarteleurgestelde eigenaar gaf vorige week tegen AT5 nog aan, dat hij niet zou weten wie het explosief voor zijn sportschool heeft neergelegd.

De lessen op de bovenverdieping van het pand aan de straat Zetterij gingen in eerste instantie nog gewoon door, maar dat zal morgen ook niet meer gaan. De burgemeester geeft in een brief aan de Amstelveense gemeenteraad aan dat het een geluk is dat er geen slachtoffers zijn gevallen bij de explosie. De politie doet onderzoek naar de explosie.

De kans op een nieuw incident is volgens de burgemeester aanwezig en dus kan het openhouden van de sportschool een gevaar voor de openbare orde kunnen zijn. Wanneer de sportschool weer open mag is niet bekend.