Afrika Cup begint week later vanwege ramadan

De Afrika Cup begint komende zomer een week later dan gepland. De Afrikaanse bond CAF verschuift het toernooi vanwege de ramadan. De Afrika Cup zou op 15 juni beginnen in Egypte, maar dat wordt nu 21 juni. De finale van het toernooi staat op vrijdag 19 juli op het programma.

De ramadan begint op 5 mei en zal rond 4 juni eindigen. Landen zoals Marokko, Tunesië en Algerije drongen bij de organisatie aan om het toernooi op te schuiven, zodat de spelers met een islamitische achtergrond meer tijd hebben om te herstellen van het vasten. Geen goed nieuws voor de clubs uit Nederland die Europese kwalificatie moeten spelen. Zeker de spelers van de landen die ver komen in het toernooi zullen de eerste kwalificatieronden moeten missen.

Aan de Afrika Cup doen voor het eerst 24 landen mee, waar het deelnemersveld altijd uit zestien ploegen bestond. Kameroen won het toernooi vorig jaar door Egypte in de finale in Gabon met 2-1 te verslaan. Oorspronkelijk zou Kameroen de aankomende editie van de Afrika Cup organiseren, maar het land werd het toernooi ontnomen omdat het land niet goed voorbereid zou zijn.