Uitslag Heracles Almelo - PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft zaterdagavond, een week na de verrassende 3-1 zege op Feyenoord, weer drie punten gepakt. Het team van Jaap Stam won met 0-2 op bezoek bij Heracles Almelo. Door de overwinning in Almelo stijgt PEC van de veertiende naar de elfde positie, terwijl Heracles, dat slechts drie punten overhield aan de laatste vijf competitieduels, voorlopig achtste blijft.

In de eerste vijftien minuten waren de ploegen vooral bezig met aftasten. De teams van Stam en Frank Wormuth speelden op veilig en kwamen niet verder dan mislukte pogingen van Van Duinen en Mohammed Osman. In de zestiende minuut kwam het scorebord alsnog in beweging. De vrijstaande Mike van Duinen scoorde uit een hoekschop en liet Heracles totaal verrast achter: 0-1. De aanvaller scoorde in de Eredivisie al acht keer tegen Heracles; minimaal vier keer meer dan tegen welke tegenstander dan ook.

Heracles oogde inspiratieloos en was eerder dicht bij een 0-2 achterstand dan de 1-1. Van Duinen en Vito van Crooij waren dicht bij een doelpunt. Ofschoon de schwung enigszins uit het duel was naarmate het rustsignaal in zicht was, ontsnapte PEC toch aan een gelijkmaker. Dario van den Buijs schoot na een corner via een been op de paal. De inzet van Maximilian Rossmann werd vervolgens op de lijn gekeerd.

Het team van Wormuth kwam beter uit de kleedkamers, had via een schot van Kristoffer Peterson uitzicht op een doelpunt, maar kreeg uit het niets in de 55e minuut de 0-2 om de oren. Pellè Clement stak de bal op Younes Namli, die vervolgens Lennart Thy bediende. Luttele minuten kreeg Heracles een uitgelezen mogelijkheid om terug in het duel te komen. Na een charge op Adrián Dalmau ging de bal op de stip, maar Mickey van der Hart raadde de intenties van Peterson.

Wormuth zag vanaf de zijlijn lijdzaam toe hoe zijn team met de kansen knoeide en daarna de hoofden liet hangen. Een tweede strafschop was Heracles evenmin gegeven. Dalmau leek een elleboog in het gezicht te krijgen in het strafschopgebied, maar Allard Lindhout floot in eerste instantie niet. Na inmenging van de VAR bleef Lindhout bij zijn eerste standpunt. Heracles kwam zodoende voor het eerst niet tot scoren in een Eredivisie-duel met PEC, na 22 goals in alle 13 voorgaande competitiewedstrijden.