Opnieuw celstraffen geëist voor misbruik tiener

Op de tweede zittingsdag heeft de officier van justitie opnieuw gevangenisstraffen geëist tegen drie mannen die worden verdacht van het hebben van seks met een minderjarig meisje. De zaak tegen de vierde verdachte is op zitting aangehouden voor onbepaalde tijd.

De strafeisen variëren van 30 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk tot 18 en 10 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Gisteren al werden er straffen tot 42 maanden geëist tegen vier andere verdachten in deze zaak. 

De officier van justitie vervolgt de acht mannen voor het hebben van seks met een minderjarig meisje. De acht verdachten zijn mannen in de leeftijd van 25 tot en met 46 jaar afkomstig uit Winschoten, Almere, Groningen, Drouwen, Den Helder en Hoogeveen.

Het meisje werd door haar oom onder andere aangeboden op datingsites. Hij is inmiddels veroordeeld voor het seksueel misbruiken van zijn nichtje, die jonger was dan 16 jaar, voor het vervaardigen en in bezit hebben van kinderporno en voor mensenhandel met betrekking tot het meisje. Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 8 jaar en Tbs met dwangverpleging. Dit vonnis is terug te lezen via deze link.