FOK! Wat een weer: warm

Het is bewolkt en in het midden en noorden van het land valt er af en toe regen of motregen, vanaf vanmiddag ook in het zuiden. De temperatuur ligt in de middag rond 8°C. De wind is west en draait in de loop van de middag en avond geleidelijk naar zuid tot zuidwest. Boven land is de wind meest matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind in de westelijke kustprovincies toe naar vrij krachtig, aan zee naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Later vanavond gaat het van het westen uit harder regenen. In de nacht naar zondag blijft het bewolkt en breidt het regengebied zich naar het oosten uit. In het westen komen er dan regenbuien voor. De minimumtemperatuur komt uit op zo'n 6°C. Boven land neemt de matige, soms vrij krachtige, zuidenwind geleidelijk af naar zwak tot matig terwijl boven het IJsselmeer en aan de kust de wind afneemt van krachtig tot aan zee hard naar vrij krachtig.

Zondag overdag overheerst de bewolking en regent het van tijd tot tijd. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. In de ochtend draait de overwegend matige wind naar west tot zuidwest en neemt in het westen toe naar vrij krachtig, aan zee krachtig. In de middag en avond trekt de wind langs de zuidwestkust verder aan en wordt daar stormachtig, mogelijk storm, 9 Bft. Bovendien kunnen daar dan zware windstoten voorkomen tot ca. 90 km/uur. Boven land wordt de wind in het zuiden vrij krachtig tot krachtig. Boven het noorden wordt de wind zwak tot matig uit west tot zuidwest. (Bron: KNMI)

Bewolkt landschap
Bewolkt landschap

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!