Peuter Julen is nog niet gevonden, hopelijk morgen

Na tal van problemen hoopt het reddingsteam de verblijfplaats van peuter Julen vandaag te bereiken. Men is nu zo'n 3 meter van de plaats verwijderd, maar toch kan het nog wel even duren.

Gisteren waren er opnieuw problemen. De gegraven parallelle tunnel bleek niet loodrecht en te smal voor de buizen tegen instortingsgevaar. Men is nu met pikhouwelen bezig om de tunnel breder te maken. Het is de zoveelste tegenslag, eerst liep de boormachine vast en stuitten de reddingswerkers op rotsen.

De peuter die tijdens het spelen in de put viel zit daar nu 10 dagen in. De kans dat Julen nog leeft is nihil.

Update 15:35 uur:
De kans dat Julen vandaag nog uit de put bevrijd wordt is nihil. Tijdens het graven botsen de reddingswerkers iedere keer op nieuwe problemen. Zo kost het beveiligen van de verticale schacht helaas meer tijd dan verwacht. En aangezien er heel voorzichtig gegraven moet worden, kost dat zo'n 6 uur per meter, waardoor de laatste 3 meter alsnog 18 uur graven kost. De mijnwerkers graven in teams van 2 personen, plat op hun buik liggend en ze wisselen elkaar elke 40 minuten af. Ze hopen de peuter nu morgen te bereiken.