Kopschoppende tiener Spijkenisse ondergedoken

Een van de verdachten die de 14-jarige Tommy zou hebben mishandeld zou zijn ondergedoken met zijn familie. Voor hun woning staat sinds gisterenavond een politieauto geparkeerd, zo meldt RTV Rijnmond. Ook moeten passanten en buurtbewoners zich op straat legitimeren. 

Lees ook: 5 kopschoppende tieners uit Spijkenisse opgepakt

De maatregelen zijn getroffen omdat op social media een bericht circuleerde waarin de bewuste jongen zijn adres had gedeeld: "Iedereen bedreigt me, maar niemand doet iets dus hierbij mijn adres." Echter: het zou gaan om nepaccounts die met name via Facebook en Instagram de gegevens van de verdachte gedeeld hebben. Ook de adressen van de andere geweldplegers dwarrelen volgens RTV Rijnmond rond op social media. 

Geschorst
Nadat gisteren al bekend werd dat enkele verdachten hangende het onderzoek niet langer welkom zijn bij hun voetbalvereniging, laat ook het Penta College weten dat er leerlingen geschorst zijn vanwege de mishandeling van Tommy. In een verklaring op de website laat het college weten: "Alhoewel de mishandeling buiten de invloedssfeer van onze scholen heeft plaatsgevonden, hebben wij de betrokken leerlingen, hangende het politieonderzoek, met onmiddellijke ingang geschorst in overleg met de inspectie van het onderwijs. Leerlingen en medewerkers van onze scholen zijn uiteraard enorm geschrokken van de beelden op het filmpje. In onze scholen wordt aan leerlingen en medewerkers ruimte gegeven om hierover met elkaar in gesprek te gaan wanneer daaraan behoefte is."

Verdachte van mishandeling Spijkenisse ondergedoken
Kopschoppende tiener Spijkenisse ondergedoken