5 kopschoppende tieners uit Spijkenisse opgepakt

Vijf minderjarige verdachten zijn aangehouden voor de mishandeling van een 14-jarige jongen uit Spijkenisse. De jongen liep een gebroken neus, blauwe plekken en een gescheurd oor op. Een filmpje van deze mishandeling verscheen op social media. Heel Nederland reageerde met afschuw.

Met de aanhouding van vijf verdachten heeft de politie een start gemaakt met het onderzoek naar de mishandeling van een 14-jarige jongen. De aftuiging van het slachtoffer werd gefilmd. Het slachtoffer werd vrijdagmiddag 18 januari opgewacht door een grote groep jongens die –zo valt te zien op de beelden- hem flink mishandelen. Dit filmpje ging maandagavond 21 januari viraal. Vijf verdachten, allen minderjarig en afkomstig uit Spijkenisse zijn aangehouden: twee op maandag, drie op dinsdag. Zij worden in verzekering gesteld. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Door de wijkpolitie en toezichthouders van de gemeente Spijkenisse wordt extra toezicht gehouden in de betreffende wijken. Het slachtoffer en zijn familie krijgen de hulp die zij nodig hebben. Er is een kaartjesactie gestart om Tommy, het slachtoffer, een hart onder de riem te steken zo meldt Hart van Nederland. Het adres is Stichting Waterland Spijkenisse, t.a.v. Tommy, Vlinderveen 515, 3205 EG Spijkenisse. Tevens weet Hart van Nederland te melden dat de betrokken kopschoppers door de plaatstelijke voetbalvereniging zijn geschorst.