Uitslag Ajax - sc Heerenveen

Ajax is er zondag niet in geslaagd om de koppositie in de Eredivisie over te nemen van PSV. In de Johan Cruijff ArenA speelden de Amsterdammers met 4-4 gelijk tegen sc Heerenveen.

Na het 2-2 gelijkspel van PSV bij FC Emmen had Ajax de kans om de leiding te pakken in de Eredivisie. Hiervoor moest wel gewonnen worden van Heerenveen. Halverwege de wedstrijd bij een 3-1 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax. Echter na rust kwam Heerenveen op gelijke hoogte dankzij PSV-huurling Sam Lammers en Mitchell van Bergen.

Daarna kreeg Ajax meerdere kansen om weer op voorsprong te komen. Uiteindelijk was het Klaas-Jan Huntelaar die in de 83e minuut de 4-3 scoorde. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, echter dat was buiten Kik Pierie gerekend. De 18-jarige verdediger scoorde in de blessuretijd de gelijkmaker.

AFC Ajax

4 - 4

sc Heerenveen

13' Tadic
 16' Tadic
 28' v. Amersfoort (ed)