Doodgestoken Bjorn probeerde broertje te beschermen

De aanleiding van de dodelijke steekpartij die de 25-jarige Bjorn Amattarmoedji in Den Haag het leven kostte is een al langer slepende ruzie tussen hem en de verdachte, vertelt iemand die betrokken is aan Boevennieuws. Bjorn Amattarmoedji werd neergestoken toen hij zijn broertje probeerde te beschermen. Deze werd door de verdachte, de 27-jarige Richenol de W. achterna gezeten met een mes. De ruzie tussen Richenol de W. en Bjorn Amattarmoedji zou al langer gaande zijn geweest. Hierbij zou Bjorn ook al meerdere keren met de dood zijn bedreigd.

Steekpartij
Het drama speelde zich afgelopen donderdagavond rond 20.30 uur af op de Weimarstraat in Den Haag. Bjorn wilde samen met een vriend in een auto stappen toen Richenol de W., ook wel bekend als Nolly, hem tegen kwam. Er ontstond vervolgens een ruzie waarbij over en weer gescholden werd. Het broertje van Bjorn zat al in de auto samen met een vriend en zag in de spiegel dat Richenol de W. een mes bij zich droeg. De twee stapten daarop uit waarbij het broertje van Bjorn de verdachte tegen een muur aan duwde.

Richenol trok hierop zijn mes en begon daarmee te zwaaien. Bjorn en zijn broertje renden vervolgens weg waarop Richenol de W. het broertje van Bjorn met het mes in zijn hand achtervolgde. Bjorn rende op zijn beurt weer achter Richenol de W. om zijn broertje te kunnen beschermen. Deze draaide zich plotseling om toen Bjorn achter hem rende en stak hem daarbij direct in zijn hart.

Aanhouding
Richenol de W. was op het moment dat de steekpartij plaats vond samen met zijn moeder in de Weimarstraat. Hij vluchtte vervolgens samen met haar een restaurant binnen waar hij zich schuil hield. De eigenaar van het restaurant heeft hem vervolgens binnen opgesloten waarna de politie hem als verdachte heeft kunnen aanhouden. Bjorn Amattarmoedji lag ondertussen op straat te vechten voor zijn leven. Hij zou in totaal vijf keer zijn gereanimeerd maar overleed de volgende ochtend vroeg alsnog aan zijn verwondingen.