Explosie in Mexico: 66 doden, 76 gewonden

Bij een explosie in het Mexicaanse Hidalgo, ongeveer 100 kilometer ten noorden van Mexico-Stad, zijn vrijdag zeker 66 mensen omgekomen en ruim 70 mensen gewond geraakt. Ook zijn er nog veel mensen vermist. Waarschijnlijk hadden brandstofdieven een gat in een grote brandstofleiding gemaakt, en hadden dorpsbewoners zich verzameld om de brandstof op te vangen in emmers, vuilnisbakken en wat je er nog meer voor kunt gebruiken. Een geiser van brandstof spoot vanuit de leiding in de lucht. 

Helaas is er hierbij een explosie veroorzaakt. Hierbij vloog ook de (inhoud van de) leiding in brand. Volgens de gouverneur van de deelstaat Hidalgo, Omar Fayad, waren er hierbij tientallen mensen op slag dood en liepen veel mensen brandwonden op.

Brandstofdiefstal komt vaak voor in Mexico. Volgens de regering kostte dat probleem het land vorig jaar meer dan 2,6 miljard euro. De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador twitterde dat hij de situatie "diep betreurt". En gouverneur Omar Fayad liet weten dat zorgen voor de gewonden de grootste prioriteit is.