Sperma in arm injecteren helpt niet tegen rugpijn

We kennen het allemaal wel: je hebt last van je rug en om daar eindelijk vanaf te komen zet je maandelijks een spuit van je eigen sperma in je arm. Niks bijzonders, maar nu lijkt het mogelijk niet eens te werken, zo blijkt uit een melding in het Irish Medical Journal.

In dat vaktijdschrift staat een bericht over een 33-jarige man, die anderhalf jaar lang elke maand een volgespoten spuit in zijn arm spoot. Meneer had namelijk last van zijn rug en om de een of andere reden leek dit hem toch echt wel een goed idee. Het werkte niet echt lekker en uiteindelijk besloot hij dan toch maar naar de dokter te gaan wegens 'plotselinge pijn in zijn onderrug', nadat hij 'een zwaar, staal object' opgetild had.

Tijdens de controle vond de arts een flinke zwelling op zijn rechterarm, waarna meneer toegaf zichzelf al ruime tijd volgespoten te hebben met naalden die hij online kocht. Nadat hij een driedubbele 'dosis' in één keer geïnjecteerd had voelde hij zich niet meer zo tof, mogelijk te verklaren doordat de sperma in zijn bloed en zijn armspieren gelekt was.

Nader onderzoek aan de zwelling liet zien dat er een behoorlijke luchtbel onder de huid van de man zat. Meneer werd opgenomen in het ziekenhuis en behandeld met antibiotica, waarna hij - met zelfs een stuk minder rugpijn - naar huis mocht. Het is volgens de Ierse artsen het eerste geval van sperma-injectie als medische behandeling.