Kees Jansma (71) stopt als presentator FOX Sports

Kees Jansma stopt na dit seizoen als presentator van FOX Sports, maar blijft op de achtergrond wel actief voor de tv-zender. Dit werd vandaag bekendgemaakt. De 71-jarige tv-host presenteert tot de zomer nog zijn programma's De Tafel Van Kees en Natafelen.

"Het nemen van dit besluit is niet makkelijk, maar ik vind het tijd", aldus Jansma op de website van FOX Sports. "Tijd om te stoppen als presentator van wekelijkse programma’s, hoewel ik ook na deze zomer betrokken blijf bij FOX Sports waar ik nog regelmatig te gast zal zijn in diverse programma’s. De komende maanden wil ik me vooral richten op het succesvol afronden van het lopende seizoen."

Komende zomer zwaait Jansma dus definitief af als presentator. "Samen met een groep jonge, talentvolle mensen en met passie programma’s maken over voetbal heb ik altijd fantastisch gevonden. Dat heb ik ook de afgelopen acht jaar bij FOX Sports met veel plezier gedaan."

Jansma is sinds 1966 werkzaam als sportjournalist. In eerste instantie schreef hij onder meer voor het Algemeen Dagblad en Voetbal International. Later maakte hij de overstap naar verschillende radio- en televisieprogramma's. In 1988 werd Jansma Chef Sport bij de NOS, maar het grote publiek kent hem vooral als perschef van het Nederlands elftal. Deze functie bekleedde hij van 2004 tot 2014.

Kees Jansma (71) stopt als presentator FOX Sports (Pro Shots)
Kees Jansma (71) stopt als presentator FOX Sports (Pro Shots)