Drie meisjes gezocht na gewelddadige beroving

De recherche onderzoekt een gewelddadige beroving van een 27-jarige vrouw in ’s-Hertogenbosch. Het team zoekt naast de daders ook drie belangrijke getuigen. Het gaat om meisjes die afgelopen weekend hebben gezien dat de vrouw met geweld van haar tas werd beroofd op de Parallelweg.

De Japanse vrouw, die tijdelijk in Nederland verbleef, liep op zaterdag 12 januari even voor 17:45 uur met haar rolkoffer vanaf het station over de Parallelweg. Ter hoogte van de Nelson Mandelalaan werd ze door twee onbekende mannen belaagd. Ze werd door één van de twee geslagen en aan haar haren naar de grond getrokken. Met de schoudertas van de vrouw gingen de daders er te voet vandoor richting het Paleiskwartier. Het slachtoffer was behoorlijk onder de indruk van wat haar was overkomen en belde niet meteen de politie.

Een man die in de buurt was belde direct na de beroving wél met de politie. Hij vertelde dat hij drie meisjes hoorde schreeuwen in de omgeving van de Parallelweg. Ze waren volgens de getuige behoorlijk in paniek. Hij wist niet wat er aan de hand was. Agenten gingen op zoek naar de meisjes maar troffen in de buurt niemand aan. Pas toen het slachtoffer rond 19:00 uur naar het bureau kwam voor aangifte kon er een verband worden gelegd met de beroving.

De genoemde meisjes zijn voor de politie hele belangrijke getuigen in het onderzoek naar deze gewelddadige straatroof en het onderzoeksteam is met spoed op zoek naar het drietal. Ze worden verzocht zich te melden bij de politie. Ook mensen die denken het drietal te kennen, of iets anders gehoord of gezien hebben, kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.