Laffe straatroof opnieuw in Opsporing Verzocht

Bijna zeven weken na de gewelddadige straatroof op het Cassandraplein in Eindhoven, is het onderzoek nog altijd in volle gang. In Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond opnieuw aandacht besteed aan de zaak.

Een 85-jarige vrouw uit Eindhoven kwam op zaterdag 17 november tegen 19.00 uur te voet terug van haar kaartclub, toen ze op het Cassandraplein plotseling en met veel geweld werd overmeesterd door een onbekende man. De vrouw was kansloos en raakte flink gewond aan haar hoofd omdat de dader daar meerdere keren tegenaan schopte. In een eerdere uitzending van Opsporing Verzocht werd onder meer een foto van het gewonde slachtoffer getoond. De oproep maakte weliswaar veel reacties los, maar leidde niet tot veel tips.

Lees ook: Bejaarde vrouw gewond bij laffe straatroof

Nieuwe informatie
In de uitzending van dinsdag doet het slachtoffer voor het eerst haar verhaal. Het onderzoeksteam doet in de uitzending een nieuwe oproep en komt met nieuwe informatie: "Wij zijn ervan overtuigd dat er mensen zijn die meer weten over de dader. Mogelijk heeft hij iets losgelaten in zijn omgeving over de beroving. Misschien zijn er opmerkingen gemaakt waar hij apart op reageerde. Al dat soort informatie kan ons helpen om dichterbij de dader te komen", vertelt de recherche.

Medeleven
Op social media werd en wordt vol ongeloof gereageerd op wat het slachtoffer is overkomen. Vele honderden steunbetuigingen kwamen bij de politie binnen in de vorm van berichtjes via social media en kaartjes voor de vrouw, onder meer als gevolg van een actie van Omroep Brabant: "Alle lieve kaartjes, berichtjes en bloemen die ik heb ontvangen doen mij erg goed. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het medeleven want dit echt bij aan mijn herstel. Laten we hopen dat de dader snel kan worden opgepakt", zo liet de vrouw eerder weten.

Lees ook: Slachtoffer straatroof overstelt met kaartjes en bloemen

Opsporing Verzocht is dinsdag vanaf 20.30 uur te zien op NPO1.

Laffe straatroof opnieuw in Opsporing Verzocht (Foto: Politie.nl)
Laffe straatroof opnieuw in Opsporing Verzocht (Foto: Politie.nl)