Gastland VAE opent Azië Cup met punt na gelijkspel tegen Bahrein

Gastland Verenigde Arabische Emiraten is de Azië Cup begonnen met een gelijkspel. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kwamen ze op gelijke hoogte met Bahrein. Het bleef bij 1-1.

Bahrein kwam in de 78ste minuut op voorsprong via een kopbal van Mohamed Al Romaihi, maar het gastland wist dankzij een strafschop een nederlaag te voorkomen. Invaller Ahmed Khalil luisterde zijn honderdste interland voor de Emiraten op door vanaf elf meter raak te schieten: 1-1. De ploeg uit het gastland van de Azië Cup staat onder leiding van de Italiaanse veteraan Alberto Zaccheroni.

Morgen spelen de twee andere landen uit groep A tegen elkaar. Dit zijn Thailand en India. Titelverdediger Australië speelt dan ook, tegen Jordanië. De PSV'ers Trent Sainsbury en Aziz Behich maken deel uit van de Australische selectie. Ook de kraker tussen Syrië en Palestina staat zondag op het programma.