Jonge moslims vroeg op voor grote nieuwjaarsschoonmaak

Meer dan duizend jonge moslims in ongeveer vijftig Britse steden waren dinsdagochtend voor zonsopgang al uit de veren om samen te bidden en daarna gezamelijk de Oud en Nieuwrotzooi op te ruimen. Terwijl menig Brit zijn roes nog ligt uit te slapen, zijn de jeugdige moslims al uren druk met vuilniszakken vullen.

De propere groep hoort bij Ahmadiyya Muslim Youth Association (AMYA), de grootste Islamitische jeugdorganisatie in het Verenigd Koninkrijk en deze jeugdige moslims hebben in 2018 in meer dan driehonderd gemeentes schoonmaakacties gehouden en in totaal meer dan twintigduizend bomen door het hele land geplant.

"We doen al jaren aan de nieuwjaarsschoonmaak en we zien dat steeds meer jongeren zich hiervoor aanmelden", aldus jeugdcoördinator Nadeem Ahmed. "Reinheid is onderdeel van ons geloof, er is voor ons dus geen betere start van het nieuwe jaar denkbaar."

"Van Luton tot London, van Glasgow tot Guilford, van Cardiff tot Croydon hebben duizend leden van AMYA geholpen met de nieuwjaarsschoonmaak", vertelt imam Qamar Zafar vol trots. "Islam dringt er bij elke moslim op aan deel te nemen aan liefdadigheid, dienbaar te zijn aan de gemeenschap en reinheid te bevorderen."

Update 19:10
Blijkbaar gebeurt dit niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar ook de Nederlandse tak van de Ahmadiyya Moslimgemeenschap is in Nunspeet elk jaar bezig om het vuurwerkafval op te ruimen, zo meldt FOK!ker Triggershot.

De groep kwam al om 6:30 uur bijeen om vanaf de moskee Bait un Noor hun actie te starten.

Update 19:11
FOK!kers LXIVDarkwingDuck, Vaginabeheerder en SarCastro melden ons dat zij hun eigen Oud en Nieuwrotzooi opruimen!

Hulde!!