FOK! Wat een weer: het eerste weerbericht dit jaar!

Vanochtend overheerst de bewolking en valt er plaatselijk wat regen. Van het noorden uit komen er vanmiddag vervolgens enkele opklaringen, al zou er vooral in het noordoosten zeer lokaal nog een lichte bui kunnen voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind draait van west naar noordwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard. In het Waddengebied wordt de wind in de loop van de middag stormachtig, 8 Bft, met zware windstoten tot circa 85 km/uur.

In de nacht naar woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en kan er zeer lokaal een lichte bui voorkomen. Het koelt af naar 1°C in het zuidoosten tot 7°C aan zee. De noord- tot noordwestenwind is boven land matig, in het noorden vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard. Aanvankelijk is de wind op de Wadden mogelijk nog stormachtig, 8 Bft, met daar zware windstoten rond 80 km/uur.

Woensdag overdag is er af en toe zon. Er kan een lichte bui voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur komt rond 7°C uit. De wind is noordelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard. In de loop van de dag neemt de wind boven land af naar zwak tot matig, aan zee naar matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Namens de gehele weercrew, iedereen een gelukkig 2019!

Maily was een paar dagen geleden in de buurt van Bergen op Zoom en zag deze prachtige zonsondergang (Foto: Maily)
Maily was een paar dagen geleden in de buurt van Bergen op Zoom en zag deze prachtige zonsondergang (Foto: Maily)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!