Bejaard echtpaar slachtoffer woningoverval

Zondagavond kwam rond 22.30 uur een melding binnen bij de politie van een gewapende overval in een woning aan de Evertsstraat in Huissen. Even daarvoor waren de bewoners, een 84-jarige vrouw en een 85-jarige man in hun woning overvallen door gemaskerde en gewapende mannen.

De 85-jarige man hoorde iemand bij de voordeur staan en dacht dat het een bekende was. Toen hij de deur opende werd hij met geweld overmeesterd, geslagen en geschopt. De 84-jarige vrouw bevond zich tijdens de overval in haar slaapkamer. Zij werd wakker doordat een van de daders in haar slaapkamer liep en haar bedreigde met een vuurwapen. Nadat de overvallers, met onder andere geld, de woning verlieten heeft de 85-jarige man hulp gehaald. De verwondingen die de man heeft opgelopen zijn onderzocht en behandeld door broeders van de ambulance.

De politie heeft meteen een onderzoek ingesteld. Door de bewoners zijn twee overvallers gezien die mogelijk bivakmutsen en/of capuchon droegen. Het is nog onbekend in welke richting de overvallers zijn gegaan na de overval. Ook over een mogelijk vervoersmiddel is momenteel nog niets bekend. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.